I lørdags blev der inviteret til arrangementet ”Hvad snakker du om?” i Yggdrasil, hvor unge talenter fra Gellerup fik mulighed for at være kreative. Der har manglet muligheder for, at unge talenter kunne fortælle deres historie gennem digte, sang og arbejde med foto og journalistik. Dagen skulle vise, om der var grundlag for at oprette projektet ”GellerupTalenter”, hvor der tilbydes undervisning indenfor formidling.
Ud af de alt for få deltagere, der dukkede op til arrangementet, var Abigail Sortberg mødt op, fordi hun var meget interesseret i de tiltag, som Gellerup tilbyder. En veninde havde anbefalet denne hyggelige eftermiddag, og selvom at Abigail ikke havde nogen forventninger til denne, havde hun i sinde at blive oplyst. Rapperen MG rappede tre numre for sit publikum. Disse sange handlede blandt andet om Gellerup og Århus, og de var kombineret med en god portion humor.
"Jeg har været heldig"
Farhiya Khalid, studentermedhjælper fra DR Kontant, havde meget at fortælle omkring sin start med journalistisk arbejde. ”Jeg har været heldig og har haft stor interesse for at skrive.” Dette blev motiveret endnu mere efter hun startede som borgerjournalist i Gellerup.   
Med inspiration fra historier fra de to unge talenter fra Gellerup, som har klaret sig meget flot, blev der diskuteret en del. Det handlede om at få ødelagt den myte om, at man kan alt fra starten, og at man skal starte et sted for at blive bedre til noget. Ifølge MG og at dét blive rapper mente han, at ”Alle kan rappe, hvis man øver sig nok!”
Selvom der var alt for få deltagere til denne dag, er projektet ”GellerupTalenter” endnu ikke udelukket. Til gengæld blev der fundet to nye borgerjournalister.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.