Mandag aften var der mødt ca. 150 mennesker op i Foreningernes Hus for at høre oplæg og debat ved Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten om indvandrerpolitik.

Johanne Schmidt-Nielsen var inviteret til Foreningernes Hus af AarhuSomali og Rabetah. Efter lidt problemer med mikrofonen og diskussion frem og tilbage om tolkning, kunne aftenens hovedperson begynde sit oplæg.

Hun forklarede, at regeringen havde gjort mange gode ting på udlændingeområdet efter, at den var kommet til magten, men at det slet ikke var nok. Hun sagde, at nogle af de positive ting den nye regering har lavet, er at afskaffe pointsystemet, reglerne for permanent ophold, og at man i regringsgrundaget har planlagt, at man skal have arbejdet tre ud af de sidste fem år for at få statsborgerskabistedet for 2½ år ud af 3, som den gamle regering havde vedtaget. Johanne Schmidt-Nielsen mente dog, at dette er små forbedringer, som sagtens kunne gøres bedre.

Positive forandringer, der er på vej, er blandt andet, at voldsramte kvinder kan få lov at blive i landet, hvis de forlader deres mand.
”Det er helt urimeligt, at en kvinde, som er udsat for vold, ikke kan forlade ham, fordi hun frygter at blive sendt hjem,” forklarede Johanne Schmidt-Nielsen.
Kunne ikke tage sig af personsager
Før der var spørgsmål fra salen, gjorde Johanne Schmidt-Nielsen opmærksom på, at hun ikke kunne hjælpe med personsager, og hun derfor vil frabede sig, at nogle tog dem op på mødet.
Det havde nogle dog allerede glemt, da det bliver deres tur og stillede spørgsmål, som sagtens kunne relateres til deres eget liv, og som Johanne Schmidt-Nielsen ikke havde mulighed for at svare på.
Hun henviste til Røde Kors, som kan alle reglerne og ved, hvad der sker på området. Det var en lidt umulig opgave for hende at besvare alle de spørgsmål, der blev stillet, og nogle blev stillet flere gange. Men Johanne Schmidt-Nielsen holdt humøret højt og prøvede at give et fyldestgørende svar på alt.
Kl. 21.30 måtte arrangementet slutte, da aftenens hovedperson skulle nå et tog tilbage til København kl. 22.00, men hun efterlod mange begejstrede tilhørere, hvor mange havde fået taget billeder sammen med hende og rost hende for at komme og den politik, hendes parti fører.
En ældre somalisk kvinde sagde: ”Jeg har altid kunnet lide dig Johanne, og da du blev politisk ordfører for Enhedslisten, begyndte jeg at stemme på jer.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.