Projektmidlerne til at drive Vejledningscentret på Dortesvej løb ud ved årsskiftet, hvor der blev sagt farvel til to medarbejdere, og det var hensigten helt at lukke med udgangen af januar.
Men afdelingsbestyrelserne i Gellerup og Toveshøj ønsker at træde til med en hjælpende hånd hen over sommeren, så de vigtigste aktiviteter med uddannelsesvejledning og forældrekontakt ikke bliver tabt på gulvet. Det ville have været ærgerligt for alle de unge i Gellerup, som her i foråret skal træffe svære valg om deres fremtidige studieliv.
Afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken og Toveshøj har taget kontakt til Landsbyggefonden for at få mulighed for at holde relevante dele af indsatsen kørende hen over foråret, mens der ventes på, at den nye boligsociale indsats træder i kraft. Herfra er endnu ikke kommet endeligt svar.
Nej fra Aarhus Kommune
”Vi står med et projekt, der har gjort en stor forskel i Gellerup-området gennem de seneste 10 år, og som har modtaget flere priser for dets flotte arbejde. Desværre har Aarhus Kommune ikke ønsket at hjælpe med at føre Vejledningscentret videre, selv om det har succes med at få unge fra Gellerup og Toveshøj videre i uddannelsessystemet,” siger Helle Hansen, afdelingsformand i Gellerupparken.
”Men i den nye helhedsplan håber vi at få lov til at udvikle arbejdet med forældreinddragelse, så de kan støtte de unge i deres uddannelse. Den indsats kalder vi Forældre på banen.”
”Vi kan ikke bare sidde og kigge på, at vi taber års arbejde, fordi der kommer et hul på et halvt år. Derfor er vi indstillet på at stille en underskudsgaranti, så projektet kan køre videre på nedsat blus hen over foråret,” siger Helle Hansen.
Altså: Unge og forældre kan stadig besøge Ahmad El Ahmad på Dortesvej 23, hvor han i øvrigt deler kontor med det nye projekt ”Flyverkorpset”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.