Regeringens nye kontanthjælpsreform sigter efter at få flere indvandrerkvinder i arbejde. Hvis man er over 30 år, ikke kan dansk og modtager kontanthjælp, så skal man i gang med at lære dansk og i arbejde. Indvandrerkvinderne er nemlig ressourcestærke, på trods af at de er flygtet fra lande præget af krig og ødelæggelser. Derfor får de ekstra fokus i reformen.
De skal have en platform
Selvom denne reform kommer til at påvirke mange familier, ser ministrene det som en oplagt mulighed for, at indvandrerkvinderne kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Når kvinderne lærer dansk, får de nemmere ved at komme ud og arbejde.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ser indvandrerkvinderne som ressourcestærke. Til politiken.dk siger hun:
”Vi oplever kvinder, som ikke kommer ud af døren om morgenen og ikke kan forsørge sig selv og deres børn. De har ingen kolleger eller anden social kontakt end hjemmet. Derfor ender de også med at stå svagere i forhold til de kulturelle udfordringer, der kan være. De skal have en platform, så de kan bryde med for eksempel ægteskabsmønstre.”
Kvinderne drømmer endda om det
Der er indvandrerkvinder, som har været på kontanthjælp i årevis. Nogle har modtaget kontanthjælp i helt op til 18 år. Derfor kan det være svært at komme i arbejde igen, når man har været væk fra arbejdsmarkedet i så lang tid.
Men social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har hørt noget andet:
”Kvinderne er meget forskellige, men der er ikke nogen tvivl om, at mange af dem gerne vil arbejde. De drømmer endda om det, men nogle er udfordret af analfabetisme, mens andre er udfordret af traumer fra en flygtningefortid, mens endnu andre har ingen eller en dårlig uddannelsesbaggrund. Generelt er der dog en enorm vilje til at bidrage.”
Regeringen vil gerne lave denne reform for at hjælpe indvandrerkvinderne, da de ser dem som ressourcestærke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.