Hvis man er indvandrer og på kontanthjælp, skal man kunne dansk for at kunne beholde pengene. Sådan lyder et af kravene i regeringens forslag omkring den nye kontanthjælpsreform.
Hvis Folketinget beslutter dette krav, så kommer det til at fylde i mange menneskers liv i Gellerup. Her er der nemlig omkring 1400 beboere, som modtager kontanthjælp eller pension. Kun hver anden voksen har tilknytning til arbejdsmarkedet.
For indvandrere over 30 år
Kravene til modtagere af kontanthjælp bliver skærpet, hvis man er over 30 år gammel, har indvandrerbaggrund og ikke kan dansk. Det vil betyde, at man skal tage imod tilbuddet om danskundervisning, ellers bliver der skåret i kontanthjælpen.
Uddannelseshjælp for under 30-årige
For unge arbejdsløse uden uddannelse og under 30 år kommer kontanthjælpsreformen til at betyde, at de skal i gang med en uddannelse. Så kan man få en støtte, der svarer til SU, som hedder ”uddannelseshjælp”. Går man ikke i gang med en uddannelse, kan man deltage i de aktive tilbud, som målrettet gør en klar til at tage en uddannelse. Så kan man få støtte på den måde.
Lige muligheder til indvandrere
Regeringen lave denne kontanthjælpsreform, fordi de vil give lige muligheder til indvandrere på arbejdsmarkedet.
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) siger til Politiken: ”Vi vil væk fra en os og dem-tankegang. Vi skal behandle folk ens, men samtidig tage højde for, at folk har forskellige udgangspunkter. Nogle gange skal man behandle folk forskelligt for i virkeligheden at behandle dem ens.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.