Israa Maarouf er blot 18 år gammel og 3.g’er på Langkær Gymnasium. Sin unge alder til trods har hun flere år på bagen som frivillig på forskellige projekter i Gellerup. Israa ved alt om, hvad det vil sige at arbejde frivilligt. Hun er nemlig datter af Wissal El-Arid, der sidste år blev kåret til årets ildsjæl i Gellerup.
For to år siden besluttede Israa Maarouf sig sammen med otte andre kvinder i Aktiv Kvindeforening for at uddanne sig til livreddere. På den måde kunne de starte kvindesvømning i Gellerupbadet, som var et stort ønske blandt områdets kvinder. Dommeren fra DGI levnede dog ikke de tørklædeklædte piger mange chancer for at bestå bassinprøven:
”Hun fortalte, at hun ikke havde troet, vi ville klare det. Hun troede simpelthen ikke på, at piger med tørklæde kunne svømme.”
Israa griner, mens hun fortæller historien om dengang, hun sammen med de andre frivillige stillede op til DGI’s bassinprøve.  Dommeren skulle dog få sig en lektion i, hvor langt stærke viljer rækker, da samtlige otte bestod bassinprøven og dermed kunne kalde sig for livreddere.
En lærerig udfordring
Israa Maarouf syner måske lille af statur, men er urokkelig i sin tro på, at det frivillige arbejde gør en forskel. Det gør en forskel for borgerne i Gellerup, der nyder godt af de frivillige tilbud, og det gør en forskel for Israa, der lærer meget om sig selv gennem det frivillige arbejde:
”Det er en stor udfordring at være livredder. At være den der ”bestemmer” og irettesætter folk. Man lærer rigtig meget om sig selv og hinanden. Om hvordan man skal gribe forskellige situationer an, når nogen f. eks. overtræder reglerne i svømmehallen. Det er med til at gøre det rigtig spændende at være livredder.”
Og det hårde arbejde betaler sig. Kvindesvømningen er blevet en stor succes. Så stor en succes, at endnu en frivillig livredder sluttede sig til sidste år:
”Jeg tror på, at hvis man vil noget nok, så kan det også lade sig gøre. Det er også derfor kvindesvømningen i Gellerupbadet er blevet så populært, fordi der ligger virkelig hårdt arbejde bag, og så vil folk gerne støtte op om det.”
Måske også instruktører
Står det til Israa, stopper succesen ikke ved at uddanne frivillige livreddere:
”Vi snakker om at få uddannet nogle svømmeinstruktører, så vi kan starte svømmehold op. Det vil jeg helt vildt gerne være med til også!”
Om svømmeholdene for kvinder bliver en realitet, er endnu uvist. Én ting er dog sikkert: Israa fortsætter det frivillige arbejde i Gellerup. Til stor glæde for Gellerups kvinder og til glæde for Israa selv, der udover personlig udvikling får point til universitetsansøgningen ud af det frivillige arbejde. Og ja, kvinder med tørklæder kan selvfølgelig redde liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.