Vi kommer til Tovshøjskolen i det store spisefrikvarter, hvor man plejer at skulle skære sig vej igennem lyde og børn… Men her er ikke et øje. Inde på kontoret sidder konstitueret leder Kirsten Hjortshøj og forsøger at få midlertidige skemaer mv. til at gå op her under lockouten mod lærerne.
Men der ER børn på skolen, forsikrer hun. Alle de timer, hvor skolens få tjenestemænd underviser, gennemføres. For det er kun de overenskomstansatte lærere, som ikke kan få adgang til skolen under konflikten.
Elevtallet er meget vekslende. Kl. 9.30 i formiddags var der kun mødt 13 elever op, men på grund af de spredte skemaer kom der flere senere på dagen.
Der er meget, meget få elever i de mindste klasser, mens 9. klasse kan mønstre 12 ud af 18 elever.
Ramez vil ikke gå glip af timer
En af de 12 er Ahmed Ramez, som helst ikke vil gå glip af timer. Han følger godt med i nyhederne om konflikten og har hørt, at 9. klasse-eleverne måske godt kan få afgangsbevis, selv om de ikke kan nå at gå op til afgangsprøven.
"Jeg kommer for en sikkerheds skyld. Der var en professor, som sagde, at hvis vi går glip af bare to ugers undervisning, kan det gå ud over det faglige. En del i klassen er nok glade for at slippe for nogle timer, men det kommer de jo nok til at fortryde," siger Ramez.
Han håber, at kommunerne vil stoppe deres lockout af lærerne, og i det hele taget synes han ikke, at Tovshøjskolen burde blandes ind i konflikten, da den i forvejen er heldagsskole – altså det, som regeringen ønsker.
Ramez skal i gymnasiet efter sommer – han skal tage en STX på Viby Gymnasium.
Lærere med bannere
De lockoutede lærere? De var i gang med at male bannere og samledes over middag i Tousgårdsladen, både dem fra Tovshøjskolen og Lykkeskolen.
Senere fulgtes de ad til Rådhuspladsen for sammen med alle Århus-lærere at råbe Aarhus Byråd op. Kravet er, at Aarhus Kommune træder ud af konflikten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.