Da det nye år startede, var pengene til at drive Vejledningscentret for Uddannelse og Arbejde sluppet op. Men det skal ikke komme beboerne til skade, at der opstår et tomrum mellem dette projekt og det næste projekt, som afventer den boligsociale helhedsplan.

Derfor har afdelingerne Gellerupparken og Toveshøj besluttet at holde dampen oppe med en midlertidig finansiering. Den betyder, at Ahmad El-Ahmad – nu ene mand – skal fortsætte med de vigtigste opgaver og vedligeholde netværket, men han skal i lige så høj grad tænke fremad og sætte rammerne for den anderledes indsats, der skal ske i den kommende helhedsplan.
”Jeg er mentalt begyndt at stræbe efter fremtiden og gøre mine overvejelser,” siger Ahmad El-Ahmad.
Forældre på banen
I den fremtidige indsats skal ”Forældre på banen” – det er netop overskriften. Der skal gøres mere for at opsøge forældre og få dem til at til at støtte deres børns valg af uddannelse og arbejde. Lektiehjælp og fritidsjobs bliver også en del af den fremtidige indsats.
Lige nu har Ahmad El-Ahmad kontor på den sædvanlige adresse, Dortesvej 23.
Museet også reddetGellerup Museum har ligesom Vejledningscentret været lukningstruet, fordi finansieringen løb ud.
Gellerupparken og Toveshøj har nu fundet penge til en midlertidig fortsættelse frem til 1. juli.
Afdelingsformand Helle Hansen oplyser, at der i løbet af april skal tages initiativ til at finde en mere langsigtet finansieringsmodel, som også indebærer, at museet skal have funktion som et besøgscenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.