’Spar på varme og på el – og tjen penge til dig selv’. Det kunne blive mottoet for et nyt energiprojekt i Gellerupparken og Toveshøj.
Her vil man uddanne beboere til energi-ambassadører, så de kan lære andre beboere at spare på energien. Selv om projektet koster penge at sætte i gang, er det ikke sikkert, at beboerne skal af med mere i husleje, fordi de samtidig sparer på energien.
Afdelingsformand i Toveshøj, Anett S. Christiansen, fortæller, at de to boligafdelinger i lang tid gerne har villet sætte det i gang, men har ikke kunnet få det igennem i boligforeningen endnu.
”Så nu gør vi det selv, for det er en god ide, at beboerne ved mere om, hvordan de kan spare på varme, el og vand.  Derved undgår vi også at udlede så meget CO2.  Der er slet ingen grund til at vente,” pointerer hun.
Rundt med en kuffert
De to boligafdelinger vil hyre en projektleder til at uddanne interesserede beboere til at blive energiambassadører. Disse skal tage rundt til beboere og give dem gode råd til at spare på energien, til at lufte ud og sikre et godt indeklima. De skal måske også have nogle kufferter med – som indeholder energisparepærer, energimåler, vejledninger og så videre.
De gode energiråd skal bringes videre – blandt andet i gellerup.nu og på YouTube.
De to afdelingsmøder i april skal diskutere projektet og hvad det skal indeholde. Det er tanken at indrette et energikontor i Yggdrasil.
Læs om Bispehavens energiambassadører 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.