Somalisk sundhedsforbund (SSF) inviterer en gang om året til en Gellerup-dag om sundhed. "Viden om din krop" kalder de begivenhed, som i år finder sted  på søndag den 14. April kl. 11.30 – 17.10 i Foreningernes Hus.
 
Til denne årlige begivenhed er der inviteret foredragsholdere – læger, sundhedsingeniører, sygeplejersker, bioanalytikere, jordemødre og meget mere til at sætte fokus på emnerne.
Livsstilssygdomme
Mohammed Farah, praktiserende læge med speciale i diabetes fortæller om livsstilssygdomm,e herunder diabetes, som ca. 200.00 danskere lider af. Under arrangementet kan deltagerne få målt blodtryk samt blodsukker, så teori og praksis bindes sammen. 
Psykiatriske sygedomme
Psykiateren Faduma Sabtiyow fortæller fortæller om depression, posttraumatisk stresssyndrom og psykose. Hun tager udgangspunkt i, hvordan disse sygdomme opstår, og hvilke symptomer der gør sig gældende. Ligeledes uddyber hun, hvilke muligheder der er for den ramte og dennes pårørende i forhold til at leve med sygdommen.
Sygeplejerske Adar Hassan vil forklare, hvordan hjernen er opbygget og hvilke hjernefunktioner der er vigtig i forståelsen af psykiatriske sygdomme.
Kræft
Medicinstuderende Amina Warsan og læge Mohamed Yosuf fortæller om kræft, herunder prostatakræft.

Vaginale blødninger
Aro Magan, en velkendt somalisk læge, fortæller om vaginale blødninger, årsager og behandlinger. Der er mulighed for at møde og få en konsultation hos Aro Magan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.