Med stemmerne 10-5 blev 48-årige Helle Hansen, formand siden 2006, torsdag aften genvalgt som Gellerupparkens formand, i kampvalg mod 57-årige Malek El-Batran. For en måned siden var stemmerne lige 7 mod 7, så Helle Hansen har i en måned blot været kontaktperson for afdelingsbestyrelsen.
Men hvem var det, der stillede op til posten som formand for Danmarks største beboerområde?

Malek: Styrk minoriterernes stemme

Malek El-Batran, der lokalt er kontaktperson for den palæstinensiske forening Al-Rabetah, mener, at det er vigtigt at have en formand, der forstår hvad der rører sig blandt minoriteterne.
Han var aktiv i foreningsarbejde helt tilbage i 1976, og har været formand og kontaktperson for flere palæstinensiske foreninger siden 1987.
Lokalt har Malek El-Batran desuden gjort sig bemærket ved at have startet en international madklub, hvor der er blevet serveret blandt andet indisk og arabisk. Det seneste år har der ikke været aktivitet, men der har jævnligt været snak om at gå igang igen.

Helle vil gerne styrke Gellerup
Journalist Helle Hansen, der har været formand siden 2006, har de seneste år været en drivende kraft i arbejdet med Helhedsplanen lokalt og på landsplan har hun været en drivende kraft i oprettelsen af netværket Beboernes Stemme, der har været iværksat siden 2011.
Blandt andre tillidshverv kan nævnes, at hun er redaktør på Skræppebladet og formand for Gellerup Fællesråd. I sin præsentation fremhævede hun, at hun meget gerne vil hjælpe Gellerup med at fremstå bedre.
Hun voksede op i 70´erne i Gellerup og har i mange år hørt på fordomme om området. De fordomme ønsker hun overvundet, og hun mener, at erfaringerne viser, at folk udenfor området hurtigt finder ud af, ét er fordomme – noget andet virkelighed.

"I ved, hvordan jeg er som formand, og så længe jeg bor her, vil jeg rigtig gerne gøre en indsats for området," lød Helle Hansens replik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.