I lørdags var der over 70 somaliske kvinder tilstede i Klubberne i Gellerup. Foreningerne Somaliske Børn & Bedsteforældre og Somaliske Familie Højskole  fik besøg af Merete Spliid. Spliid er Socialrådgiver ved Familiekontor Vest og underviste kvinderne i Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD).

PTSD kan ramme personer, der har været udsat for voldsomme og traumatiske begivenheder, eksempelvis krigshandlinger og familietragedier. Kvinder er en smule mere udsat for PTSD end mænd.

Ved arrangementet fik kvinderne forklaret om begrebet, symptomerne og hvordan man kan leve med PTSD. Kvinderne fik mere viden om hvilken betydning, det har for børns opvækst, hvis en forælder har PTSD.

Merete Spliid gav også flere eksempler på børn med forældre med PTSD. Hun har tidligere arbejdet på Tovshøjskolen som skole-socialrådgiver og har i den forbindelse mødt flere børn med forældre med PSTD.

Måske hvert halve år
Derudover fortalte Spliid om stress generelt, og hvordan man kan tilpasse sig og beskytte sig imod stress.

Det er anden gang, Spliid kommer til Klubberne i Gellerup og underviser i PTSD. Første gang var i januar 2013. Begge foreninger har erfaret, at mange af de tilstedeværende kvinder havde brug for at blive undervist i PTSD/Stress, og at de fik meget ud af Spliids undervisning. Derfor overvejer foreningerne at invitere Spliid hvert halve år.

Senere var der flere kvinder, som åbnede sig omkring de oplevelser og traumer de taget med fra deres hjemland. De fortalte om, hvordan de skulle tilpasse sig i et nyt land og forholde sig til nye problemstillinger. Kvinderne var positive efter mødet, og der var plads til at spørge Spliid om konkrete oplevelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.