Raida El Kaatib har i det seneste halve år trukket fortællinger ud af Gellerup-beboere og gæster i Gellerup. Nu er hendes ansættelse slut, for sidst i august begynder hun på sit studium til socialrådgiver.
Mange har mødt Raida i foreningslivet og senest som ansat i Den gamle By’s fortælleprojekt i Gellerup. Projektleder Danielle Guldmann Sekwati og Raida har samlet fortællinger, videoer mv., og de bliver til en udstilling i september.
Vi har spurgt Raida, hvad hendes erfaringer er med projektet, som nu går ind i en ny fase – uden hende.
"Jeg vil ikke sige, at jeg har fået et nyt syn på Gellerup, men det har bare været spændende at være med til at gennemføre et projekt – sådan noget har jeg ikke prøvet tidligere."
Flere glade end forventet
"Jeg har også opdaget, at mange flere er glade for Gellerup i forhold til, hvad jeg troede. Det er jo ikke alle, som har lyst til at sige en masse om holdninger, men her kan de komme med deres fortællinger anonymt til udstillingen, og så er der mange, der har noget at sige. Ikke så meget mænd, men kvinder og især børn vil gerne fortælle."
Raida El Kaatib var for et år siden startet på ingeniørstudiet, men det var alligevel ikke hende, så hun sprang fra. Siden i år har hun været ansat i fortælleprojektet, men nu er hun kommet ind på det studium, som hun egentlig drømte om fra skoletiden, hvor hun lavede et projekt om det at være socialrådgiver.
"Jeg har altid tænkt, at jeg skulle arbejde med mennesker, og det vil jeg koncentrere mig om nu," siger hun.
Raida er en af de få Gellerup-beboere, som har fået en ildsjælepris for sit frivillige arbejde, men foreningerne skal ikke vente at se hende som frivillig foreløbig, for nu vil hun give studiet fuld koncentration.
"Jeg vil have godt fat i studiet fra starten," understreger Raida, som i dag er 21 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.