Der er borgermøde mandag aften om lokalplanforslaget for de nye veje i Gellerup, og der er nok at snakke om. Et af emnerne bliver helt sikkert Tinesvej, der skal forlænges op til den kommende bygade: den vil spise en stor del af beboernes græsareal ved Blok B7.
Andre emner på mødet, som holdes kl. 19 i Skovgårdsparkens selskabslokale, Ingasvej 66, bliver nok disse:

  • ændring af busruter
  • lukning af Sigridsvejs tilslutning til Hejredalsvej
  • hastigheder på de kommende veje.

Tinesvej alt for bred
Gellerupparkens afdelingsbestyrelse set opmålinger af, hvor meget de ønskede 20 meter egentlig fylder mellem Nordgårdhallen og blok B7. Med 20 meters bredde vil vejen tage en god del af beboernes græsareal, og det synes afdelingsbestyrelsen ikke om.
Den foreslår i stedet en af tre forskellige modeller, som kun fylder ca. 10 meter, eller det halve af teknikernes forslag. Forslagene går ud på at gøre midterhellen smallere, fortovene smallere og undvære begge cykelstier.
Begrundelsen er, at meget få fodgængere benytter den eksisterende Tinesvej, så tre meter fortov i hver side er alt for meget. Med hensyn til cykelsti er den slet ikke nødvendig, hvis den i stedet lægges langs blokkene – der hvor cykelparkeringen skal være. Mener afdelingsbestyrelsen altså. 
Det er Gellerup Fællesråd, som inviterer til mødet, som relevant for alle beboerne i Toveshøj, Skovgårdsparken og Gellerupparken. Til mødet kommer Per Frølund, leder af Gellerupsekretariatet, samt Jesper Frandsen og Merete Odgaard fra Trafik og Veje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.