Selv om Sigridsvej formelt set ikke er besluttet lukket, så er det indtrykket hos Gellerup Fællesråd og flere beboere, at kommunen allerede har besluttet at lukke vejen. På borgermødet forleden understregede kommunens repræsentanter, at det ikke er besluttet at lukke Sigridsvej, og at den diskussion først bliver aktuel om tre til fem år. 
Nu har fællesrådet sammen med flere beboere og afdelingsbestyrelser sendt et høringssvar til Århus Kommune – som man skal, hvis man vil have noget ændret i lokalplanforslaget for vejstrukturen i Gellerup.
Også her protesterer man mod en kommende lukning af Sigridsvej. Den vil få store konsekvenser for især beboerne vest for Gellerupparken. I øvrigt også for City Vest.
I høringssvaret står blandt andet:

  • De to afdelingsbestyrelser i Skovgårdsparken AAB afd. 24 og BB afd. 3 ønsker ikke en fremtidig lukning af Sigridsvej.
  • En lukning af Sigridsvej forventes af lokale beboere at give meget trafik hen ad Dortesvej til den nye Bygade (i lokalplanen er Dortesvej slet ikke nævnt!?). Derfor er Gellerupparkens afdelingsbestyrelse imod en eventuel lukning.
  • En lukning af Sigridsvej åbner op for, at mange husejere fra Beringsminde fravælger City Vest, som indkøbssted og alternativt måske i stedet vælger Bilka eller en anden løsning. Risiko for butiksdød i City Vest, som i forvejen er hårdt ramt af nedlæggelsen af den tidligere linie 15.

Nej til at flytte buslinjer
Når beboerne i Skovgårdsparken og i i kvartererne deromkring er så bekymrede, handler det også om busbetjeningen, som vil blive forringet for dem.
I lokalplanforslaget står nemlig, at når Bygaden er etableret, skal busserne den vej – og ikke ad Sigridsvej. Her skriver fællesrådet:

  • En forlægning af busruten til bygaden vil ske på bekostning af alle ældre beboere i Skovgårdsparken og Hejredalsparken. Der protesteres over en sådan flytning fra en bred front af fra de lokale afdelingsbestyrelser, Skovgårdsparken AAB afd. 24 og BB afd. 3, og individuelle beboere, samt repræsentanter fra Aarhus Ældreråd.
  • Hvis Sigridsvej lukkes, så ønskes der alternativt en busvej, således at busruten fortsat kører ad Sigridsvej.
  • Ingen buslinjer på Sigridsvej betyder klart forringede vilkår for mange beboere fra Sigridsvej, Astridsvej, Karensvej, Ingesvej og Emmasvej.
  • En lukning af Sigridsvej er en markant forringelse af tilbuddet om kollektiv trafik i området, og det vil gøre det svært for mange beboere at handle ind og vil også skade City Vest/Føtex alvorligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.