I foråret besluttede et flertal i byrådet, at den meget billige pris i klubberne i udsatte boligområder skal fortsætte som en permanent ordning. Ellers ville man her 1. september opleve en voldsom prisstigning – og sidst det skete, forsvandt der rigtig mange fra klubberne i Toveshøj og Gellerupparken.
Men nu fortsætter den lave betaling på 200 kroner årligt for fritidsklub, og 100 kroner for ungdomsklub. Højrefløjen var imod med den begrundelse, at familier i andre dele af byen har lige så få penge som familierne i de udsatte boligområder. 
Henning Winther, boligsocial chef i Gellerup, og børn- og unge-rådmand Kristian Würtz (S) har sammen skrevet et indlæg, hvor de kun har godt at sige om den lave pris, som har kørt i tre år:
Vi kan se, at det virker
"Det er positivt, for vi kan se, at det virker. At der i høj grad er brug for klubberne og deres pædagogiske aktiviteter, fremgår af den boligsociale årsrapport, som udkom kort før sommerferien. Rapporten viser blandt andet, at flere og flere unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse."
Men de understreger også, at der stadig er udfordringer at tage fat på:
"En del elever døjer med for højt fravær i skolen, og antallet af unge, der bliver af politiet for lovovertrædelser, er for højt. Det gælder for de unge, at de ofte mangler alternativer som peger ud over kedsomheden og i stedet tilbyder fællesskab og aktiviteter, som er med til at bygge op og bygge bro. Som ikke vender fællesskabet ryggen."
Og videre: "Ved at føre indsatsen videre, styrker vi netop kammeratskabet og dermed vejen til ungdomsuddannelse, mindre kriminalitet, og til at knytte menneskelige bånd på tværs af forskelle. Indsatsen er dermed også en boligsocial indsats, som er med til at skabe ro, tryghed og give unge noget fornuftigt at tage sig til."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.