Beboerne i Gellerupparken – især dem i Blok B7 – er kede af, at Tinesvejs forlængelse op til Bygaden bliver mega-bred og derved lægger beslag på halvdelen af beboernes haveareal. Som nævnt i denne artikel foreslår de at gøre vejen en hel del smallere ved at flytte cykelstier til blokkene og ved at fjerne det ene fortov.
I kommunens byplanafdeling siger Merete Odgård til gellerup.nu:
Måske smallere
”Jeg har ikke været inde over de eksakte bredder på fortove og cykelstier, og det er da muligt, at vejen kan gøres smallere. Derfor er det godt, at de trak det frem til høringen forleden og har indsendt forslag om det.”
”Men når det er sagt, har vejen jo også det formål at være en flot og synlig indgang fra Silkeborgvej til Gellerup. En vej, hvor der er plads til at cykle og hvor der er plads til træer. På den måde er en ny vej altid et valg mellem at gøre noget godt for de mange og at gøre noget, som har konsekvenser for de nærmeste naboer,” siger Merete Odgaard.
Skaber tryghed
Der er også en grund til, at cykelstien skal være langs vejen og ikke langs blokkene:
”Der er andre end beboerne, der skal færdes på cykelstierne, og det skaber også en tryghed, at alle færdes sammen. Man er mindre bange for at færdes, når der er andre på vejen,” siger Merete Odgaard.
Gellerupparken har nu indsendt et alternativ forslag til vejføring, som nu skal vurderes, og sidst på året skal byrådet tage stilling til de kommentarer og forslag, der er kommet, hvorefter de skal vedtage den endelige lokalplan. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.