30 beboere i Gellerup tog imod tilbuddet om at sætte fingeraftryk på den nye boligsociale helhedsplan – den plan, som angiver en lang række boligsociale indsatser i de kommende fire år.
Den boligsociale chef, Henning Winther, havde i fredags sat det sidste punktum i den 55 sider lange plan. Til høringen i går kunne beboerne i fem sproggrupper bringe spørgsmål og egne erfaringer frem, så de kommende indsatser kan blive mere kvalificerede.
Der var kun lidt tid sat af til diskussionerne, som derfor ikke kunne gå i dybden med mange ting. I grupperne var der dog gang i mange emner, og ord som børn, familier, uddannelser, foreninger og jobs gik igen mange steder.
Hver gruppes ideer bliver samlet i de kommende dage, og i næste nummer af beboerbladet gellerup.nu kan du læse mere om de ideer, der kom frem på beboerhøringen. Naturligvis også her på portalen.
Vejen til indflydelse
Og hvis man nu engang til næste år ikke er tilfreds med en indsats – eller man synes der mangler noget? Så går man til Henning Winther eller en af de boligsociale medarbejdere og siger, hvad man mener.
For ‘gennemsigtighed’ er en af de tre værdier, der skal bære indsatserne igennem, sagde Henning Winther i introduktionen. Altså: det skal være synligt, hvor beslutningerne træffes, og hvordan man kan påvirke dem.
De to andre værdier er i øvrigt:

  • bæredygtighed – det vil sige, at når en indsats er slut, er området blevet løftet
  • samarbejde – man gør ingenting alene – alt koordineres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.