Vi har bedt Fritidspatruljens leder, Gordon Roberts, om at skrive en kommentar om sommerferieaktiviteterne for børn:
Når man skal lave aktiviteter for børn i sommerferien, kan man ikke ønske sig bedre vejr end det vi oplevede i år. Det betød, at vi har haft mulighed for – sammen med klubberne i Gellerup og Toveshøj – at aktivere børn med tilbud om stjerneløb, skattejagt, vandstafetter og meget mere.
I juli samarbejdede vi også med Sigrids Stue om at lægge perler og at lave stofmasker, som nogle modige drenge og piger tog godt imod.
Denne sommer var speciel, da Ramadanen blev afholdt i sommerferien.  Området virkede meget roligt, da vi gik ture i de tidlige eftermiddagstimer. Også aktiviteterne gik stille for sig. Årsagerne kan være mange, og jeg tvivler på, at nogen har hele forklaringen. De kan hænge sammen med, hvordan familiens ferieplaner ændrer sig fra år til år, det voksende antal tilbud til børn, om kendskab til tilbuddet, om familiens økonomi og ikke mindst om vejret og Ramadan.
Måske er vi blevet bedre til at tilbyde aktiviteter, børn synes om og på tidspunkter, der passer dem. Men det er gætteri, da vi også har oplevet en tendens til et nedadgående antal børn der deltager i aktiviteter de seneste tre somre.
Børnene er trygge
Måske har vi oplevet mere ro om aktiviteter, fordi børn er trygge ved, hvad vi laver. Det vil være rart, hvis det er sandt! Det er lige præcis det, som nogle børn og forældre for nylig har sagt til os.
Måske lavede vi aktiviteter, der kun tiltrak børn, som følte sig godt tilpas med stille aktiviteter med faste rammer. I hvert fald var der ikke så mange ’frække drenge’ med som tidligere. Hvor var de drenge henne, som kun synes noget er sjovt, når der er fart over feltet?
I Fritidspatruljen vil vi gerne tilbyde aktiviteter for alle børn 4-12 år, så vi er lidt kede af det, hvis vi har ramt forbi med vores sommerferieaktiviteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.