Det er blevet populært blandt politikere at "flytte ind" i udsatte boligområder. Flere medier har taget munden lidt for fuld ved at fortælle, at Carsten Hansen – minister for By, Bolig og Landdistrikter – flytter til Gellerupparken. Det korrekte er, at han kommer på besøg tre gange inden for en uge, men det er jo også noget.
Muligvis skal han også overnatte et sted i Gellerup – det arbejdes der på, fortæller kilder til gellerup.nu
Vigtigst er nok, at han inviterer til en konference 25. september i Globus1 om udsatte boligområder. Under konferencen opretter ministeriet en "servicebutik" i Globus1, hvor borgere kan høre om ministeriets arbejde – og komme med ros og kritik.
Ud over det besøger han Gellerupsekretariatet, og onsdag den 25. om morgenen drikker han morgenkaffe sammen med en familie i Gellerup.
Det er endnu usikkert, om han også skal overnatte i Gellerup.
Borgmesteren i Høje-Taastrup, Michael Ziegler (C), flyttede til Taastrupgaard – og boede der faktisk i en måned. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) rykkede sammen med borgmesterkontoret i godt to uger til Gellerup i foråret for at blive klogere på helhedsplan og livet i en udsat bydel.
Carsten Hansen siger i en pressemeddelelse, at han ønsker at samle erfaringer fra ikke blot Gellerup, men lige så meget Aarhus og Djursland, da han også er minister for landdistrikter.
Læs pressemeddelsen fra ministeriet – nederst er der et link til de fire dages program fra tirsdag den 24. til fredag den 27. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.