Det er blevet populært blandt politikere at "flytte ind" i udsatte boligområder. Flere medier har taget munden lidt for fuld ved at fortælle, at Carsten Hansen – minister for By, Bolig og Landdistrikter – flytter til Gellerupparken. Det korrekte er, at han kommer på besøg tre gange inden for en uge, men det er jo også noget.
Muligvis skal han også overnatte et sted i Gellerup – det arbejdes der på, fortæller kilder til gellerup.nu
Vigtigst er nok, at han inviterer til en konference 25. september i Globus1 om udsatte boligområder. Under konferencen opretter ministeriet en "servicebutik" i Globus1, hvor borgere kan høre om ministeriets arbejde – og komme med ros og kritik.
Ud over det besøger han Gellerupsekretariatet, og onsdag den 25. om morgenen drikker han morgenkaffe sammen med en familie i Gellerup.
Det er endnu usikkert, om han også skal overnatte i Gellerup.
Borgmesteren i Høje-Taastrup, Michael Ziegler (C), flyttede til Taastrupgaard – og boede der faktisk i en måned. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) rykkede sammen med borgmesterkontoret i godt to uger til Gellerup i foråret for at blive klogere på helhedsplan og livet i en udsat bydel.
Carsten Hansen siger i en pressemeddelelse, at han ønsker at samle erfaringer fra ikke blot Gellerup, men lige så meget Aarhus og Djursland, da han også er minister for landdistrikter.
Læs pressemeddelsen fra ministeriet – nederst er der et link til de fire dages program fra tirsdag den 24. til fredag den 27. september.