Beboerne på Toveshøj besluttede i aftes en omfattende videoovervågning, der vil blive sat op en række steder til foråret. Baggrunden er alvorlig: masser af hærværk i især kældre, yderdøre, vaskeri og trapperum. Alene i år koster hærværket 1,3 mio. kr. Desuden har der været mange indbrud, især i stuelejligheder.
Hærværket er med til at gøre huslejen næsten fem procent dyrere næste år – noget, som beboerne også måtte stemme igennem på beboermødet. Hvis man har en 97 kvm. bolig, stiger huslejen med næsten 3400 kroner om året. Toveshøj får dermed en stigning, der ligger over de fleste andre afdelingers, og det skyldes den alvorlige bølge af hærværk, som nu har varet flere år.
Havde der slet ingen hærværk været, kunne beboerne helt have undgået denne stigning.
Forældre får regningen
"Meget af det skyldes unge her i området. Vi ved det, for vi har kunnet udpege nogle af dem, og nu vil deres forældre få en regning for hærværket," sagde afdelingsformand Anett S. Christiansen til de ca. 30 fremmødte beboere plus gæster udefra.
Men det er kun et fåtal, der bliver "fanget" ved, at andre fortæller om, hvad de ved. Nu investerer afdelingen så op mod 6,7 mio kr. på at få bragt hærværket ned, og de penge, der i de kommende år bliver sparet på hærværkskontoen, skal gå til vedligeholdelse af lejlighederne.
Til gengæld vil video-løsningen koste 1 krone ekstra på huslejen pr. kvadratmeter pr. måned.
I fremtiden vil videokameraer pege på indgangspartier, kældergange, facaden (til overvågning af stuelejligheder) og containergårde.
"Jeg havde gerne set, at vi helt kunne undvære videoovervågning, men den er desværre nødvendigt," sagde Anett S. Christiansen.
Klart flertal for den store løsning
Det var langt de fleste af de fremmødte beboere enige med hende i: ved afstemningen var der 42 stemmer for den mest vidtgående løsning, mens 11 stemte for løsninger med færre kameraer.
Afdelingsbestyrelsen har ved flere lejligheder gjort kommunen opmærksom på de alvorlige problemer. Det fører nu til, at der her i efteråret holdes et borgermøde, hvor flere afdelinger i kommunen vil lytte til alt det, som beboerne har at sige om hærværk og kriminalitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.