En stor koncertplads midt i Gellerupparken? Hm… bliver det ikke lidt for snævert og støjende? Jo, mener flere, og der er erfaring for, at lyden ekkoer tilbage fra boligblokkene.
Men der er andre muligheder i Gellerup for at opfylde Aarhus Kommunes behov for et erstsatning for koncertpladsen i Vestereng. Den plads må nu lukkes, fordi den ligger for tæt på Skejby Sygehus. Derfor skal Gellerup og Godsbanen undersøges som to muligheder.
Gellerup.nu er blevet kontaktet af Lars Nikolajsen fra Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv. Han husker et andet forslag end midt i bebyggelsen: 
Nord for bazaren
"Jeg var i foråret med til workshops om beboerhuse og byrum. Den gruppe, jeg sad i, foreslog en koncertplads, og her tænkte vi især på en placering nord for Bazar Vest. Her er der store og ret åbne arealer med gode muligheder for etablering af parkering. Og der vil være forholdsvis kort til den forventede letbane samt busruter ind til selve Aarhus. Og for koncertdeltagere udefra er der gode forbindelse ud til motorvejen omkring Aarhus.

En sådan placering giver også mulighed for at lave en koncertplads med en vis fleksibilitet," siger Lars Nikolajsen.
Han ser frem til, at hvis Gellerup bliver koncertplads, kan bydelen få et trækplaster, der er være med til at øge bydelens prestige.
Koncerter i Gellerup Skov?
Men området syd for Gellerup kan også komme ind i billedet. Anett Sällsäter Christiansen, afdelingsformand i Toveshøj, husker, at det blev diskuteret tilbage i 2009 – ved opstarten af helhedsplanen:
"Her blev arealet på sydsiden af Silkeborgvej nævnt, altså ved skovarealet ned til Brabrand Sø. Her vil man kunne nyde koncerter med den bedste udsigt over byen, og det er nemt at komme til og fra Ringvejen," siger hun.
Helle Hansen, Gellerupparken, bekræfter, at Gellerup Skov blev foreslået, og hun synes ligesom Anett Sällsäter Christiansen, at det vil være et perfekt sted. Og klart bedre end de grønne områder inde i Gellerupparken.
"Det ville blive koncerter for meget lav lydstyrke. Den erfaring fik vi i 2008, da vi holdt Blokparty på plænen i Gellerupparken. Kommunens lydmand var meget striks med, hvor få decibel vi måtte larme med, og der er også en uheldig akustik mellem de mange blokke, som nærmest giver et ekko," siger Helle Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.