Onsdag var der mødt ti unge drenge og piger op til Idræt+-trænings-sessionen på Viby Gymnasium og HF. De var altså med fra starten på fodboldtræneruddannelsen, som er tilbudet til børn og unge i udsatte boligområder.
De var kommet med et smil på læben. Formålet med træningen var at give dem kompetencer til selv at kunne styre en træning.
Det sås også på træningen, hvor det i starten var projektkoordinator Rasmus Vibe, der styrede begivenhederne. Men som tiden skred frem, overlod han styringen mere og mere til de unge, så det til sidst var dem, der skulle bestemme, hvad de skulle træne, og hvornår der skulle ændres i træningen.
På den måde får de selv en fornemmelse af, hvornår noget kører godt, og hvornår noget slet ikke fungerer.
Styrker foreningsarbejdet
Projektet varetages af Rasmus Vibe. Han peger på, at projektet hjælper med at styrke foreningsarbejdet i lokalområderne. For eksempel nyder fodboldforeningen Viby Syd Idrætsforening godt af de unge, der bliver uddannet.
”De her unge har et enormt potentiale, men de mangler at få det forløst. Jeg føler, jeg gør en forskel, når jeg er med til at skubbe dem udover kanten. På den måde får de en tro på sig selv, så de kan styre en træning,” siger Rasmus Vibe.
Fodboldtræneruddannelsen fortsætter de kommende fire dage, og der er vist plads til, at flere kan dukke op.
Artiklen herover er skrevet af en studerende på Journalisthøjskolen – en redaktion herfra var to dage i Viby for at lave spændende lokale nyheder. Læs mere om projektet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.