På lørdag d. 28. september kl. 11- 13 åbner udstillingen ”Fortællinger I Gellerup/Toveshøj” på Gellerup Bibliotek. Hvis du ikke når åbningen, er det godt at vide, at udstillingen fortsætter indtil 23. oktober.
Udstillingen er en del af Den Gamle Bys fortællinger om livet i de forskellige aarhusianske bydele og handler derfor om borgernes egne historier om livet i Gellerup. Det er den 35-årige antropolog Danielle Guldmann Sekwati, der på vegne af Den Gamle By varetager projektet og har stået for at indsamle Gellerup-borgernes fortællinger.
Helt almindelige mennesker
Projektet handler om det liv, der leves af helt almindelige mennesker. Danielle har derfor lagt meget arbejde i at få mange forskellige borgere i Gellerup til at fortælle deres historie. Og det er de historier, udstillingen nu fortæller videre.
Samtidig er det også helt i projektets ånd, at den unge lokale kunstner Aysha Amin bidrager til en del af udstillingen: hun fortæller en historie ved at male.
En spirende lokalkunstner
17-årige Aysha har altid interesseret sig for kunst og har tegnet i rigtig mange år. Det var dog først sidste år, hun begyndte at male. Alligevel har hun allerede dekoreret en af Gellerupbænkene nede ved Gellerup Bibliotek, og Danielle beskriver hende som en enormt dygtig og spirende kunstner. Derfor blev Aysha også hurtigt kapret til at deltage i udstillingen.
Hendes bidrag er dekorationen af nogle store ’postkasser’, der indgår i udstillingen.
 ”Der er ikke nogen egentlig fortælling bag mit bidrag til udstillingen, men jeg har ladet mig inspirere af området. Derfor har jeg valgt, at en af kasserne skal være dekoreret af blokke. Det er her, de fleste af os i Gellerup kommer fra.” smiler Aysha, inden hun vender tilbage til hendes arbejde.
Hvor og hvornår
Har du lyst til at se Ayshas færdige arbejde og høre fortællingerne fra Gellerup, så mød op lørdag til åbningen af udstillingen på biblioteket. Bydelsmødrene serverer lidt mad til receptionen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.