By- og boligminister Carsten Hansen (S) er i Aarhus for tiden, og på en tryghedskonference i går i Globus1 serverede han en nyhed, som godt kan interessere i Gellerup:
"Jeg fremsætter i efteråret et lovforslag, som skal gøre det muligt at forhindre, at en kriminel, som er blevet opsagt fra den ene boligforening, blot kan flytte til en anden boligforening i samme område. Boligforeningerne skal kunne udveksle oplysninger om en boligsøger, og det kan de ikke i dag. Det er vigtigt, at boligforeninger kan forfølge sager, hvor nogle få personer gør livet utrygt for andre," sagde Carsten Hansen.
Han talte til ca. 90 fremmødte, som blandt andet var ansatte og folkevalgte i boligforeninger, politifolk, kommunale afdelinger og studerende.I et interview med Filmprojekt Gellerup sagde han desuden, at det krænker hans retsfølelse, når det i dag kan lade sig gøre at flytte til en anden boligforening i samme område, selv om en kriminel er blevet sagt op af een boligforening.
"Vi skal ikke acceptere, at nogen brænder en daginstitution af og så kan blive boende i området. Det er noget af det værste for folks oplevelse af tryghed," sagde han.
‘Ghetto’ordet er væk
Selv om konferencen handlede om at skabe mere tryghed i udsatte boligområder, blev ordet ‘ghetto’ kun nævnt een gang. Ministeriet har taget det ud af den offentlige ordbog, men Carsten Hansen nævnte dog selv ordet i forbindelse med omtale af et kæmpestort udsat område i Amsterdam med 130.000 beboere, og her kunne man tale om ghetto i modsætning til dem, som medierne i Danmark kalder ‘ghettoer’.
Konferencen kom omkring mange emner – fysiske ændringer, boligsocial indsats, politiets arbejde og mere. Det vil gellerup.nu komme ind på en af de kommende dage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.