Kommentar efter tryghedsmødet i torsdags:

Torsdagens tryghedsmøde var et godt møde med fint fremmøde af beboere. Vi var glade for dialogen. 
Vi i Toveshøjs afdelingsbestyrelse er ikke tvivl i om, at kommunens intention er den gode dialog og et solidt samarbejde. Men efter foråret og sommeren er vi kommet lidt i tvivl om, hvorvidt kommunen har forstået og kan forholde sig til vore bekymringer, som har vokset sig markant større i de seneste år.
Vi i Toveshøj har et unikt sammenhold, og her hilser vi altid på hinanden, og her kommer man hinanden ved. Vi har nogle stærke frivillige kræfter som løfter meget af hverdagen på Toveshøj. Meget kan vi gøre som beboere, og det gør vi.
Indtil for et par år siden var området meget fredeligt. Her, halvandet år senere, har vi været præget af en del uro og hærværk. Det har kostet afdelingen ret mange penge, og nu en ret betydelig huslejestigning til beboerne. Afdelingen har nu valgt videoovervågning som en måde at få lidt ro på og finde de skyldige til hærværket.
Huslejestigningen vil få konsekvenser for helt almindelige beboere, der nu har nået loftet for, hvor meget de kan betale.
Brabrand Boligforening har både i efteråret 2012 og foråret 2013 haft møder med Gellerupmodellen (de kommunale myndigheder i repræsenteret i Gellerup), hvor de er blevet orienteret om vore bekymringer, og hvad vi oplever i området.
Unge mangler respekt
Tryghedsmødet handlede også om, at vi er bekymrede for de unges færden i afdelingen. Vi mener, at nogle af dem mangler respekt for ikke bare de andre beboere, men også for deres forældre. .
Mange beboere, der vil dialogen, har fået ukvemsord eller trussel om at få smadret deres bil. Til slut gider de ikke mere, når det et utal gange er gået ud over ens ejendom eller postkasse. Meget kan et godt naboskab løfte, men prisen kan blive for høj.
I forår og sommer har mange beboere har henvendt sig til bestyrelsen og stillet spørgsmål ved, hvor kommunen er henne, herunder gadeteamets indsats. Og frem for alt spørger de: Hvad er der sket med de unge, siden de kan skabe så meget uro og får lov til det?
Der vil komme en boligsocial indsats, og nogle af indsatserne vil med sikkerhed afhjælpe nogle af de bekymringer, vi har omkring de unge i området. Men indtil da har vi ikke lyst til, at vi bare får lov til at sejle vores egen sø. Vi skal i tættere dialog med kommunen.  
Videoovervågning
Af en eller anden grund har mange fået den opfattelse, at afdelingen skal have opsat video overvågning alle steder dette er ikke rigtigt. Bestyrelsen har udpeget fire strategiske steder som opgang, kælder, bagsiden af blokken og containergården. Så der vil kun være overvågning få steder, hvor der ofte har været problemer.
Videoovervågningen kommer op til foråret 2014. Først skal det igennem en række udbud, og så skal nogle tekniske detaljer på plads.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.