Der er mange ting, man skal huske at sige, og der er rigtig mange ting, man skal have op af tasken, når man går rundt som bydelsmor og opfordrer beboerne til at stemme på tirsdag.
Shukri Mahad klarer det alene denne onsdag, da hendes makker, Farhio, har lagt sig syg. De to var igennem to af de høje blokke på Gudrunsvej i går, i dag går hun ind i Gudrunsvej 46, og gellerup.nu har fået lov at være med.
Hun kender i forvejen flere af beboerne, blandt andet Faisa Abdi Shire, som hun får en lille snak med.
"Når jeg taler med en somalier, jeg kender, så begynder jeg altid at snakke lidt med hende på somalisk, og så kommer jeg i tanker om, at jeg jo skal præsentere mig som bydelsmor," fortæller hun.
14 bydelsmødre går rundt
14 af Gellerups bydelsmødre har tilbudt at komme hele Gellerup rundt for at opfordre beboerne til at stemme, og de kan forklare, hvordan det rent praktisk foregår. De anbefaler ikke nogen politikere – der er jo folks privatsag.
Faisa behøver nu ikke nogen opfordring:
"Jeg venter bare på, at det skal blive den 19. november," fortæller kvinden, som er helt klar til at stemme. Hendes venner vil også stemme.
Shukri ringer på flere døre – eller rettere banker, for mange ringeklokker dur ikke. En del steder er folk ikke hjemme, og de får brochurer og pastiller lempet ind ad brevsprækken. I en midterlejlighed smækkes døren ret hurtigt i – her er der ingen vilje til en snak.
"Det har vi ellers ikke oplevet," fortæller Shukri. På førstedagen var hun og Farhio nervøse ved at skulle ringe på en masse døre, men det gik faktisk fint,og alle var flinke. De tog godt imod materialerne, og mange lovede at stemme ovre i Globus1.
Flere har tænkt sig at stemme
For der ER mange stemmer at hente i opgangene, og Shukri møder flere, der har tænkt sig at stemme. Flere vil gerne høre, om Shukri kan anbefale en politiker, men det er ikke noget, som bydelsmødrene gør. Hos Ipek Balikci er der også gevinst – hun har stemt før og vil gøre det igen. Hun ved endnu ikke, hvem der skal have hendes kryds, men det vil hun nu sætte sig ind i via internettet. 
Shukri opfordrer de kvinder, hun snakker med, til at komme til kvindecafe fredag formiddag i Yggdrasil. Her kommer folketingsmedlemmerne Fatma Öktem og Özlem Cekic for at få kvinder med minoritetsbaggrund til at stemme.
Det skal de nok få snakket om
Næste sted åbner Kamel Abdul Majeed døren og tager venligt imod, men han forstår ikke så godt dansk. Sønnen Chadi – som hjælper forældrene med at installere køkken – træder til og siger, at det med kommunalvalget skal de nok få snakket om. Hvorefter han skynder sig tilbage til køkkenet.
Shukri går videre – og torsdag er Fahio forhåbentlig rask, så de sammen kan nå den sidste boligblok i svinget på Gudrunsvej.
Sådan stemmer du til valget: www.aarhusstemmer.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.