Som et led i AarhuSomalis kampagne for at få folk til at stemme til byrådsvalget d. 19. november, holder AarhuSomali et vælgermøde, hvor nogle af de vigtige emner for det somaliske miljø i Aarhus bliver sat til debat mellem kandidater fra fire partier.

Vælgermødet holdes på lørdag d. 16. november kl. 17-19 i Globus1.
Der er fire emner på bordet:

  • Uddannelse og praktikpladser.
  • Integration og medborgerskab.
  • Sprog-screening og bus-børn.
  • Radikalisering.

”Vi har valgt de fire emner, fordi de optager folk meget. Vi regner med, at politikerne giver deres bud på, hvordan vi får løst nogle af de mange problemer, der er, f.eks. med at mange børn skal køre i bus i lang tid hver dag til skole,” siger Abdirahman M. Iidle, talsmand for AarhuSomali.
Uddannelse og praktikpladser er noget, der optager alle somaliske forældre, der ønsker, at deres børn har mulighed for at tage en god uddannelse. Men det er også vigtigt, at man kan få en praktikplads og gøre sin uddannelse færdig.
”Alle forældre er bekymrede for, at deres børn måske møder nogle, som trækker dem i en forkert retning. Derfor har vi sat emnet radikalisering på til debat. For der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i AarhuSomali har meget fokus på at undgå, at vores unge bliver radikaliserede. Vi vil gerne høre, hvad kandidaterne mener om det,” siger Abdirahman M. Iidle.

De fire politikere til vælgermødet er: Mohamud Jama (De Radikale), Jette Jensen (Enhedslisten), Hüseyin Arac (Socialdemokraterne) og Claus Thomasbjerg (SF).
”Aktuelt er det jo med emnet integration og medborgerskab, da vi lige for tiden er meget optagede af at forhindre, at Integrationsrådet i Aarhus bliver nedlagt. Vi vil høre, hvad politikerne mener om den sag, og vi glæder os til en god debat,” siger Abdirahman M. Iidle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.