Bus-børn og sprog-screening var emner, der optog tilhørerne meget ved vælgermødet lørdag aften i Globus1 i Gellerup, arrangeret af AarhuSomali. De fleste af tilhørerne havde somalisk baggrund, og politikerne i panelet var Mohamud Jama (R), Jette Jensen (EL), Claus Thomasbjerg (SF) og
Hüseyin Arac (S).

Det blev fremhævet, at mange børn fra Aarhus Vest har en meget lang skoledag, hvor de bruger lang tid på at blive kørt i bus. Det hiver dem ud af deres lokalområde og gør det svært for dem at få kammerater og deltage i fritidsaktiviteter, hvor de går i skole. Der blev spurgt kritisk til, hvor længe busning af børn fra Aarhus Vest skal fortsætte.

Mohamud Jama (R) talte om, hvor dårligt Nordgårdskolen havde fungeret, at mange børn havde lært alt for lidt, og at det var derfor, skolen blev lukket.

Hüseyin Arac (S) mente, at ordningen med bus-børn er en midlertidig løsning, mens Claus Thomasbjerg er i mindretal i SF i sin modstand mod bus-ordningen. Størst bifald fra salen fik Jette Jensen, da hun slog fast, at Enhedslisten helt vil have afskaffet ordningen med bus-børn, der årligt koster kommunen 15-17 mio. kr.

Integrationsrådet, og forslaget om at nedlægge det, blev også diskuteret, på baggrund af AarhuSomalis indsats for at bevare det. Alle fire politikere sagde, at de under én eller anden form vil bevare Integrationsrådet. Tidligere har EL og R meldt klart ud, at de vil bevare rådet, hvor  Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) ville have det nedlagt, mens SF ikke gav udtryk for
nogen klar holdning.
På vælgermødet var de fire politikere enige om, at Integrationsrådet skal bevares under én eller anden form, for at sikre dialogen mellem politikere og de etniske minoriteter.

Uddannelse og praktikpladser optog desuden tilhørerne meget, ligesom der blev diskuteret radikalisering. Dette emne har tidligere fremkaldt stærke  følelser, idet der for fire år siden blev holdt konference om radikalisering udelukkende med fokus på somaliere.
Alle fire politikere i panelet understregede, at radikalisering bestemt ikke er knyttet til særlige etniske grupper, og heller ikke til særlige religioner, og at det vigtigste er at inddrage forældrene og foreningerne.

Vælgermødet sluttede af med en opfordring til alle om at stemme ved byrådsvalget på tirsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.