Der var mødt mange mennesker op i Foreningernes Hus mandag aften for at overvære politisk stand-up. "Desværre" var de fleste fremmødte fra folk fra DSU Århus og Århus KU, som havde arrangeret stand-uppen med komikerne Michael Schøt og Valdemar Pustelnik.

Hvordan laver man politik spændende?

Det var spørgsmålet, som de to ungdomspartiet havde stillet og som var grundlaget for denne event. De to komikere gik til den med sjove punchlines og salen var ofte flade af grin.
Især Michael Schøt ramte ofte lige på kornet med sin til tider grove vittigheder, som gik ud over begge sider af den politiske skala.  Han holdt sig til emnet, mens Valdemar Pustelnik også gav prøver på andre sider af sit komiske talent.

Alle politikere er idioter!
Det mener Valdemar Pustelnik, som uddybede sine synspunkter med at forklare, at folketingspolitikere var dygtige idioter, mens byrådspolitikere var amatøridioter. Så er linjen lagt.
I salen sad nogle politikere, som godt kunne tåle lidt røg og grinede ligeså højt som de andre. Det var heldigt, må man sige, for tonen var grov, men heldigvis havde tilhørerne samme form for humor, så ingen blev fornærmede.  Der blev også gjort grin af valgslogans f.eks. ”Mindre kriminalitet” som Pustelnik mente var utroligt let, fordi der ingen forklaring på hvordan man ville opnå dette.

Bare fordi det er kedeligt, kan det jo godt være vigtigt!
Michael Schøt holdt sig til emner hele showet igennem. Han synes det er utroligt, at flere danskere stemmer til X-factor og på Allan Simonsen end til kommunalvalget.
Han gav også eksempler på, at jo mindre man er vant til demokrati, jo mere entusiastisk er man, når man har mulighed for at bruge sin stemme. Komikeren Omar Marzouk, som er en af Michael Schøts venner, stammer fra Egypten. Hans mor er den mest entusiastiske fortaler for at stemme.
”Jeg har ikke lavet mig transportere i et bagagerum helt til Danmark, for at I ikke skal stemme.”

Politikere kan slippe af sted med alt!
”Hvis man er cykelrytter og bliver taget i doping, er ens karriere bare slut, hvis man er politiker, kan man slippe af sted med alting uden konsekvenser.”
Det var åbenbart en pointe der sagde spar to, fordi latteren rullede igennem salen igen og igen. Så: godt arrangement og godt initiativ, som man sagtens kan udvikle til de næste valgkampe med håb om, at der kommer flere lokale til arrangementet. For det er jo dem, det handler om.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.