Artiklen opdateret tirsdag aften: Da valghandlingen sluttede kl. 20, endte stemmeprocenten på 47,9 i Globus1. Det er over 5 procentproint bedre end for fire år siden, hvor procenten var lave 42,9 procent.

Ved middagstid så det halvsløjt ud med stemmeprocenten i Gellerup, men her kl. 15 har den rettet sig – godt og vel! Her havde 22,7 af de stemmeberettigede ved Globus1 stemt.
Det er 1,6 procentpoint bedre end for fire år siden, men dog stadig dårligere end for otte år siden.
Valgformanden i Globus1, Rabih Azad-Ahmad, går rundt og snakker med mange af vælgerne, som kommer i en jævn strøm til afstemningsstedet. Han er lettere nervøs, idet han har lovet alle de medier, som har talt med ham, at stemmeprocenten vil være højere end ved sidste kommunalvalg.
"Jeg håber ikke, jeg bliver til grin! Vi bør have Ramallah-spejderne ud og banke på alle dørene her i eftermiddag. De skal bare løbe rundt til alle dørene og råbe, at folk skal huske at stemme," tænker han højt….
Rabih anerkender bydelsmødrene store arbejde i denne uge med at stemme dørklokker, og håber også, at det hjælper.
"Men mange glemmer at komme af sted. De skal lige mindes om det i sidste øjeblik!".
Gellerup.nu talte med nogle af vælgerne – øjensynligt har det været lidt sværere for dem at sætte krydset denne gang, fordi mange ikke har været helt tilfredse med Socialdemokratiet og SF på landsplan. Sådan noget flytter også stemmer i Gellerup.
Men her tør vi dog godt gætte: I morgen hedder borgmesteren stadig Jacob Bundsgaard (S).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.