Næsten hver anden vælger i VibySyd satte kryds ved Socialdemokraterne ved kommunalvalget den 19. november. Det var dog en lille nedgang i forhold til sidste valg, hvor over halvdelen stemte S.

Næststørste parti blev Radikale Venstre med 11,6 procent af stemmerne, tæt forfulgt af de to yderpartier Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der hver især fik cirka 10 procent af stemmerne, hvoraf sidstnævnte steg med hele 8,8 procent af stemmerne.

Resten af partierne havde sværere ved at tiltrække vælgerne i VibySyd. Venstre blev kun det femte største parti med 7,8 procent. Dernæst kommer SF med kun 5,9 procent af stemmerne. Et fald på 7,1 procent i forhold til sidste kommunalvalg.  

Sejr for demokratiet
Et godt stykke over halvdelen af de stemmeberettiget i VibySyd gjorde brug af deres stemme ved valget, hvor hele 2.078 personer ud af de 3.642 stemmeberettigede afgav deres stemme på Søndervangskolen.

Det er en stigning i stemmeprocenten fra 51,7 procent af vælgerne ved sidste valg til 57,1 denne gang. Det er dog stadig et stykke under den samlede stemmeprocent i kommunen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.