Mandag aften startede den internationale madklub igen i Foreningernes Hus efter en længere pause. Malek Elbatran diskede op med to forskellige retter bestående af bl.a. hakket okse- og lammekød på en bund af artiskok, auberginesalat med thine-sovs, pasta med ærter, samt en blandet grønsagssalat med bl.a. kartofler og gulerødder. Der var ristet araberbrød til det hele.
Desserten, konafa, var en marengslignende sag med en creme af fløde, mælk, ost og sirup dækket med nuddelkrøl og pistacienødder og tilsat en sukkerlage med citron.
Madklubben er også led i det kogebogsprojekt for Gellerupparken, som antropologen Rikke Elisabeth Frederiksen forestår i samarbejde med Malek Elbatran. De satser på at inddrage omkring ti forskellige nationaliteters retter, herunder også danske.
”I stedet for at rejse ud i verden til forskellige kultursamfund for at beskrive deres specielle madvaner og yndlingsretter, vil det være meget lettere at samle det hele på ét sted, når nu lejligheden byder sig,” forklarede Rikke, som var Maleks medhjælper den første aften.
I Gellerupparken er 86 nationaliteter repræsenteret, når man regner med små tal.  
Lav deltagelse
Fremmødet denne aften var dog på beskedne 11 deltagere. Der var udelukkende tale om palæstinensere og danskere, så der forestår noget af en hvervekampagne. Mørket og den kolde vind kan have spillet ind, ”for i den kolde tid har folk det med at skutte sig,” mente én af deltagerne. Man vil hellere sidde derhjemme i den varme stue end være ude blandt andre mennesker og ”få én på oplevelsesøkonomien!” 
Planen er at holde madklub én gang om måneden, næste gang i januar. I mellemtiden vil Rikke søge at rejse midler til kogebogen, som allerede har vakt mediernes interesse. P4 Østjylland havde således henvendt sig inden første arrangement efter omtale af projektet i gellerup.nu.
Tilbage står, om beboerne i Gellerupparken synes, det er en god ide at deltage. ”Nu går vi snart mod de lyse tider, så der er vel håb forude,” lød det. Vi får se.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.