Godt gemt bag depotrummet på Gellerup bibliotek, sidder Jens Didriksen tirsdag eftermiddag. Her sidder han som en del af Jobhjørnet, hvor Gellerups borgere muligt fire dage om ugen har haft mulighed for at komme forbi og få råd og vejledning til at komme i beskæftigelse.
Men det er snart slut. Jens Didriksen har netop fået besked fra kommunen om, at hans kontrakt ikke forlænges, når den udløber til nytår.
En travl succes
Jobhjørnet er ellers en stor succes. Her kommer mellem 20-25 ugen, og der er ikke tid til at sidde og kede sig. Denne tirsdag er ingen undtagelse. Jens Didriksen er allerede godt i gang med at rådgive en beboer, og den næste i køen har taget plads.
Beboerne kan komme ind direkte fra gaden og få en anonym og uformel rådgivning. Og det har netop været styrken ved Jobhjørnet. Her er ingen registreringer, sagsbehandlinger eller myndigheder.
I stedet har beboerne kunnet få medmenneskelig hjælp til at finde stillinger, lave CV eller ansøgninger, få gode råd til samtalen og nye ideer til at komme ind på arbejdsmarkedet.
Ikke helt slut
Jobhjørnet lukker dog ikke helt ned. Der vil fortsat være en medarbejder tilstede hver torsdag, og computerhjørnet vil stadig være en del af biblioteket, hvor… ”det stadig vil være muligt at hjælpe sig selv,” som Jens Didriksen udtrykket det.
Men hvor lang køen til den personlige vejledning kommer til at være, bliver interessant at se.
Et vemodigt ’på gensyn’
De sidste syv år og syv måneder har Jens Didriksen været der til at tage imod Gellerups borgere. Derfor er det heller ikke uden vemod, at han nu forlader Gellerup:
”Især fordi jeg har været her så længe, at jeg har haft muligheden for at lære beboerne at kende og har oplevet hvordan indsatsen har hjulpet folk i arbejde eller i gang med uddannelsesforløb. Det har sgu været fantastisk,” siger Jens, der håber, at det bliver muligt for ham at komme tilbage til Gellerup, på den ene eller anden måde:
”Jeg er ikke færdig med det herude endnu,” slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.