Hyggeaften, sjov og snacks.
Dét er, hvad Vejledningscentrets lektiehjælp kunne byde på i onsdags. Efter et langt spændende år holdt lektiehjælpen hyggeaften. Aftenen var en afslutning på det gode år, hvor alle elever var med til at gøre aftenen til noget helt specielt.
Nogle piger, som altid er til lektiehjælp, var kommet i god tid for at lave popcorn og pynte bordet med cola og chips. Alle havde taget snacks med til aftenen, og lektiehjælperne Houda Zeid og Yusra Tawfik havde bagt kage.

lektiehjælp – ramme om fællesskab
Hver mandag og onsdag fra 16:30 til 18:30 har der været lektiehjælp i Vejledningscentret på Dortesvej. Men til det nye år flytter Vejledningscentrets uddannelsesindsats og lektiehjælpen til Ungdomsbutikken ved Brabrand Boligforenings Boligsociale Sekretariat på Gudrunsvej 10A.

Lektiehjælpen i Vejledningscentret har været noget særligt:
”Formålet er ikke kun hjælp med det faglige, men det er også hjælp på det personlige og sociale plan,” fortæller Ahmad El-Ahmad, leder af Vejledningscentret.

Denne hyggeaften starter med en optræden af to piger, stemningen er meget afslappet. Ved bordet sidder omkring 10 piger og nyder underholdningen.

Pigerne bor i Gellerup-området, men fra hver deres skole, nogle lidt længere væk end andre. Pigerne i lokalet kendte alle hinanden til en vis grad, men siden de begyndte til lektiehjælp er deres forhold blevet en hel anden. ”Siden vi begyndte til lektiehjælp, er vi blevet meget gode venner,” fortæller en af pigerne. De andre nikker bekræftende og fortæller, at selvom de ikke har lektier, så kommer de alligevel for hyggens skyld.

Pigerne føler sig tættere knyttet til lektiehjælperne, fordi de netop betragter dem som mentorer eller venner, som de kan spørge til råds, hvis der opstår problemer i hverdagen. ”Nogle ting vil jeg ikke fortælle til mine lærer, fordi jeg ikke er så tæt knyttet til dem som jeg er med lektiehjælperne,” fortæller en pige.

Læs i morgen om lektiehjælperne og om, hvad de selv får ud af at hjælpe andre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.