Der kom kun en lille ændring ud af at sende sagen om Integrationsrådets lukning til udvalgsbehandling. Udvalget, og nu også byrådet, fastholdt, at Integrationsrådet skal nedlægges, og det sker nu til årsskiftet.
Den lille ændring går på, at et nyt Medborgerskabsudvalg skal foreslå, hvordan etniske minoriteter inddrages i integrationsindsatsen. Medlemmerne fra det afgående Integrationsråd og andre relevante interessenter skal deltage i dette forarbejde.
For og imod i Integrationsrådet
Integrationsrådet var selv delt på spørgsmålet. Rådet fik foretræde for Økonomiudvalget inden byrådets afgørelse, og her blev det klart, at flertallet i rådet ønsker at fortsætte, mens bla. formanden ønsker en nedlæggelse.
Formanden Purnima Kumarathas henviste til evalueringen af rådet, hvor det blandt andet fremgår, at det ikke er synligt nok. Hun fandt, at både byrådet og Integrationsrådet deler et ansvar for, at rådet ikke har haft større succes. Hun talte for en ny form for råd med en anden sammensætning. Murat Kilic talte for flertallet, og han sagde, at der mangler dialog om rådets fremtid. Det er vigtigt med en dialog, som omfatter omkring 10 procent af befolkningen i Aarhus. Der har været en del frafald i rådet, men alligevel har der været holdt et højt aktivitetsniveau. Han sagde også, at det kommende Medborgerskabsudvalg ikke er det rigtige forum for integrationsspørgsmål.
Venstre var imod
På byrådsmødet var Venstre imod at nedlægge rådet – partiet foreslog at lade det køre et år mere og her komme med forslag til fornyelse og udvikling af rådet.
Det lykkedes Venstre at få Enhedslisten og nogle fra SF og Socialdemokraterne med på dette forslag. Men flertallet besluttede at nedlægge rådet nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.