Tema: Boligsocial Helhedsplan – indsatserne
Den boligsociale helhedsplan indeholder fem forskellige projekter, som skal øge antallet af unge i Gellerup, der gennemfører en uddannelse og holder sig på rette spor.
Opkvalificering i  ungdomsskolen
Mange unge i Gellerup kan have svært ved at fortælle resten af verden, hvad det er, de er gode til. Måske fordi de ikke selv ved det, og måske fordi de mangler almindelig skolegang og papirer på det.
Med OCN som værktøj får de unge mulighed for at få papirer på færdigheder, de lærer uden for skolen.
Ungdomsskolen skal derfor holde kurser, der styrker de unge og ruster dem til at gennemføre en uddannelse. Det kan være kurser for eksempel være kurser i babysitning, motorfag, kreative fag, håndværksfag med mere. Alle kurserne dokumenteres efterfølgende med et OCN-bevis.
Herunder er også Fritidspatruljens legeinstruktører, som du kan læse om her:
Get2Job
Indsatsen Get2Job skal give de unge i Gellerup tilknytning til arbejdsmarkedet.
Get2Job rådgiver unge om fritidsjob og hjælper dem med at få kontakt til arbejdsmarkedet, skrive ansøgninger og lignende. Hvis de unge kan fastholde et fritidsjob i tre måneder eller mere, får de desuden et OCN-bevis, der dokumenterer deres evner.
Ud over, at fritidsjobbet giver de unge en struktureret fritid og mulighed for at tjene deres egne penge, viser forskning også, at unges evner til at gennemføre en uddannelse er større, hvis de har haft et fritidsjob.
Get2Ed
For at gennemføre en uddannelse er det også vigtigt at man vælger den rigtige uddannelse. Det skal en ny uddannelsesvejledning, Get2Ed, hjælpe de unge med.
Her kan unge få den nødvendige viden om muligheder og begrænsninger, til at træffe de rigtige valg om uddannelse og job. Vejledningen skal desuden hjælpe de unge med at danne et netværk blandt forældre, lærer og pædagoger, der kan være støttende i svære tider.
Indsatsen afløser Vejledningscenter for Uddannelse og Arbejde
Der er netop slået to jobs op inden for denne indsats

Virksomhedsskolen
Virksomhedsskolen skal samle op på de unge, der ikke har gennemført en uddannelse. De skal i stedet for tilbydes en kombineret praktik- og uddannelsesplads i en virksomhed, for eksempel i forbindelse med den fysiske helhedsplan.
De unge skal arbejde i virksomheden 20 timer ugentligt og desuden have undervisning i dansk, engelsk og matematik ved siden af. Derudover skal de unge have den nødvendige vejledning, så de hjælpes videre, enten i arbejde eller i gang med en ny uddannelse.
Kun halvdelen af de der falder fra en uddannelse i dag, kommer i gang med en ny.
Lektiehjælp
Der er allerede rigtig mange tilbud om lektiehjælp i området. Lektiecafeerne er vigtige, fordi mange forældre i området kan have svært ved at hjælpe deres børn med lektierne, først og fremmest på grund af sprogvanskeligheder.

Derfor vil den boligsociale helhedsplan arbejde med at synliggøre alle de tilbud der allerede er, og samtidig sørge for, at de er kvalificerede til at give børnene den hjælp, de har brug for.
Her kan du se en oversigt over de tilbud, der allerede er i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.