Syv medlemmer af det nu lukkede Integrationsråd er bekymrede over, hvordan det skal gå med integrationen efter, at byrådet har besluttet at nedlægge rådet.
De syv, som udgør et flertal i rådet, har udsendt en pressemeddelelse, hvor de først roser Venstre, Radikale Venstre og de øvrige enkeltmedlemmer, som gik imod deres partilinje og stemte imod en lukning inden for det kommende år. Men det var ikke nok til at skabe flertal for, at man skulle udvikle rådet i stedet for at nedlægge det.
"Integrationsrådet betyder meget for de etniske minoriteter og for styrkelsen af nærdemokratiet. Nu, hvor Integrationsrådet fra årsskiftet er nedlagt, og der endnu ikke er fundet et alternativ råd/nævn, og det nye medborgerskabsudvalg endnu ikke helt er på plads, er vi bekymret for, om de hensigtserklæringer og intentioner som byrådet har tilkendegivet, vil indfries i den nærmeste fremtid. Vi er yderligere bekymret for at den udstrakte hånd fra de etniske foreninger og frivillige vil blive erstattet af embedsmænd og professionelle rådgivere."

Pressemeddelelsen er skrevet under af:

  • Murat Kilic
  • Helge ratzer
  • Abdirahman M. Iidle
  • Nimat houshman
  • Irina Senchuk
  • Hafizullah amirzai
  • Senan H.  Mohmoud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.