Amatørfotograf, frivillig og kommende medicinstuderende. Tre ord, der kan bruges til at beskrive Engin Erkus.

Siddende helt fremme i stolen, med mobilen i hånden og med et glimt i øjet bladrer den 21-årige Engin ivrigt gennem de nyeste billeder han har taget til sin meget gode vens bryllup. Det ene billede viser sig efter det andet, stemningsfyldte og beskrivende, tilsammen fortæller de en historie om den magiske aftens finurligheder og glæder.

Engin Erkus bor i en lejlighed på Dorthesvej. Her fik han sit første kamera af sin onkel for fire år siden. I starten kunne han ikke finde ud af at bruge kameraet, men efter lang øvelse kan han nu kalde sig selv amatørfotograf. Han arbejder desuden i firmaet Medietek, som leverer fotoudstyr til større produktioner.

Fotografering er kunst
Så let ser det ud, bare at sætte kameraet for øjet og trykke på en knap. Men man finder hurtigt ud af, at der skal en hel del mere til, for at tage de bedste billeder ”Selvfølgelig skal man have interessen og lære teknikken, men man skal også have kreativitet og fantasien. Fotografering er kunst,” siger Engin Erkus med en begejstring i stemmen. For som et maleri er kunst, så er fotograferingen det også.

Engin Erkus beskriver glæden ved at tage billeder med ‘The Magic Shoot’: ”Det er følelsen af at have taget et mega godt billede, som man kan bare ikke vente med at komme hjem og redigere på. På den måde kan jeg udfolde min kreativitet – og det kan jeg godt lide,” forklarer han.

Billeder er ikke kun kunst, men de gør også situationer uforglemmelige, eller som han selv siger, ”Billeder udødeliggør øjeblikke.”

Amatørfotograf og læge
Selvom Engin Erkus kan se mange muligheder inden for fotograf-branchen, så vil han gerne holde det på hobby-niveau.

Til gengæld ser han frem til en plads på medicinstudiet efter sommer.
”Der er mange måder at hjælpe mennesker på, og lægevidenskaben er en af dem,” fortæller Engin Erkus forhåbningsfuldt. Men vil han så have tid til at fotografere fremover?

”Jeg ved godt, at medicinstudiet er svært, men det skræmmer mig ikke. Jeg er villig til at gå en tur og tage billeder i 10 minutter, selvom jeg ved, at det vil koste mig 2 timers ekstra studietid om aftenen.”

Udover at arbejde i Medietek, så laver Engin Erkus en del foreningsarbejde.

Desuden er han borgerjournalist på Gellerup.nu og skal snart i gang med at hjælpe i kommunen, hvor han skal tage sig af en ældre dement mand i håb om at få studierelevant erfaring.

Engin Erkus er også medlem af Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Arabisk Kulturforenings ungdomsafdeling, gruppen ’Budskabet’ for unge muslimer og Århus Fotografiske Amatørklub. Ligesom han er guide i Gellerup og Lektiehjælper på Lykkeskolen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.