Det var et Kinder-æg med hele tre slags fyld, der åbnede sig i går søndag. Helhedsplanen inviterede beboerne til ”Take Off” for de næste skridt i planen, og det blev fejret med morgenbord og taler, information og diskussion, og endelig kulturfest og hygge.
Omkring 70 styrkede sig ved morgenbordet i Tousgårdsladen, og de hørte taler af Rabih Azad-Ahmad, Anett Sällsäter Christiansen, Helle Hansen og Keld Albrechtsen.
Temaet i talerne var: ”Nu er det slut med at snakke – nu kommer helhedsplanen med nye veje, bypark, beboerhuse, kommunale arbejdspladser og en række boligsociale aktiviteter.”
I Foreningernes Hus kunne man få (næsten) alt at vide om de enkelte elementer i helhedsplanen. Mellem 200 og 300 kiggede ind, gik rundt ved boderne og hørte om det, der optager dem: Hvad skal byparken indeholde, bliver farten dæmpet på vejene, hvad skal der være i beboerhusene og så videre.
Folkefest i Globus1
Sidste del af Kinder-ægget var en ren folkefest i Globus1. Et fodbold-cup blev hurtigt sat i gang af ACFC, somaliske piger dansede i de hvide dragter, og der var masser af andre aktiviteter for Gellerups børn og unge. Måske 500 beboere deltog i festen.
Vinderne af en måneds gratis husleje blev tre unge mænd, Theis Palm, Hjalte Stein og Kaare Rømer Claesson.
Gennem hele dagen blev der sendt balloner til vejrs – og de fløj helt efter planen ind mod Aarhus, hvor de gerne må dale ned vække lidt nysgerrighed og interesse.
For det jo en af tankerne med helhedsplanen!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.