Man kan undre sig over den pludselige modvilje, der er opstået mod moskeen – nu, hvor den efter mange års tovtrækkeri ser ud til at lykkes. Modstanden kommer fra Venstre og De Konservative, som åbenbart har misset hele forløbet om moskeen.

Mens de fleste i Gellerup kan glæde sig over, at moske-projektet er nået et vigtigt skridt videre og har en købsaftale på en grund ved Nordgårdhallen, så truer de to partier med at trække støtten til den samlede helhedsplan. De vil have indføjet i planen, at der ikke kan bygges en stormoske i området, for den vil efter deres mening være skadelig for integrationen.
Gad vide, hvorfor deres holdninger skal luftes lige nu, for allerede da helhedsplanen blev vedtaget af politikerne, var de klar over, at der gennem hele forløbet har været stærke ønsker og forhandlinger om en moske i netop Gellerup. Som det blev beskrevet af kommunen, da den kommenterede indsigelserne:
”Der angives i dispositionsplanen ikke konkrete steder, hvor der er mulighed for at opføre en moske og et islamisk kulturcenter. Dette betyder dog ikke, at det ikke er muligt at etablere en moske i området.”
Så hvorfor lige nu? Signalpolitik før et eventuelt folketingsvalg i år? Skal der tilbageerobres stemmer fra Dansk Folkeparti? Motivet står lidt uklart…
Man skulle tro, at ægte liberalister ville hylde religionsfriheden og forsvare alle trossamfunds ret til at placere et bedehus det sted, der passer dem bedst.
Hvis de to partier fik lov at bestemme, så vil mange muslimer føle sig ringeagtet. Til skade for integrationen, men måske til glæde for de, der ønsker at piske en stemning op.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.