Børnene på Tovshøjskolen drøner rundt i skolegården – men også på gangene. Det er nu tilladt at løbe indenfor. På skolens brede gange er der lavet to baner – en hvor man kan gå, og en hvor man kan fare afsted.
Initiativet er lavet for 0. til 4. klasserne. De er meget glade for initiativet, og viceskoleleder Thomas Christian Trønning kan se, at det er med til at skabe energi og glæde. Det er dog ikke kun løbebanen, der får smil på læberne. Også skolens mange andre aktiviteter, såsom svømning og idræt spreder glæde. ”Motivationen for alle vores aktiviteter er, at alle har brug for bevægelse på grund af de lange skoledage,” siger Thomas Christian Trønning.
Forskellige behov
”Alle børn har forskellige behov, og derfor tilpasser lærerne også elevernes behov, dog inden for nogle rammer så det stadig er en fælles aktivitet,” siger Thomas Christian Trønning.
I forbindelse med den nye skolereform skal der gennemsnitligt være 45 minutters bevægelse i løbet af en skoledag. Det har Tovshøjskolen, men som ofte bliver det meget mere. Det er også skolens mål, da en god og varieret skoledag bliver skabt gennem bevægelse.
Det er ikke aftalt mellem lærerne, hvilke fag der skal inddrage bevægelse, men derimod afhænger det af, om der er brug for bevægelse i fagene, og om det kan lade sig gøre. For eksempel er der tegnet figurer i skolegården, som kan bruges i matematiktimerne.
Et klart mål
Udover målet om at have en mere varieret dag for eleverne er der også fokus på det faglige. ”Et kodeord for os er, at en kombination af leg, læring og bevægelse skaber en god skoledag. På den måde opnår eleverne forhåbentligt bedre resultater,” siger Thomas Christian Trønning, og fortsætter: ”vi har et klart mål om at hæve alle elevernes karakterer, lige meget om eleven får 10 eller 02. Eleven der får 10, vil vi gerne have op på 12, mens eleven der får 02 skal op på 4.”
Høj grad af kreativitet
Det er ikke kun Tovshøjskolen, der har fokus på, at bevægelse skaber større trivsel blandt eleverne. Thomas Christian Trønning siger, at han oplever en høj grad af kreativitet i forbindelse med implementeringen af bevægelse i fagene, og mange skoler ser det som meget positivt. ”Det er noget, man har vidst i mange år, men nu er der så kommet en reform, der siger, at vi skal inddrage bevægelse i fagene,” nævner viceskolelederen.
Lige nu er der kun fokus på bevægelse for 0. til 4. klasse på Tovshøjskolen, men på sigt vil skolens ledelse udarbejde en plan, så de ældste elever også bliver inddraget i bevægelsesforløbet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.