”Hvad bliver der af alle de genanvendelige ting fra blokkene på Bentesvej, som rives ned? Kan vi få en nyere dør end den, vi har?” Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra beboere i Gellerup.
Teknisk chef i Brabrand Boligforening, Niels Hosie, svarer: ”Vi genbruger mange af materialerne i driften, eksempelvis døre, køkkenlåger, greb og så videre. Man kan som beboer kontakte driften, hvis man har noget, der er slidt eller gået i stykker. Man kan ikke købe tingene, og vi kan ikke lave et loppemarked med genbrugsting fra Bentesvej. Det vil vi slet ikke kunne styre,” forklarer Niels Hosie.
Han understreger også, at nedrivningsfirmaet P. Olesen, som river blokkene ned, har givet sit tilbud ud fra, at de kan tage visse af de genanvendelige effekter. P. Olesen gik midt i august i gang med at rive den første blok ned – nemlig den tættest på Yggdrasil. Det vil tage sin tid, fordi alt skal sorteres, genbrugsmaterialer skal tages ud, og al maling skal skrabes af vægge og lofter, før betonelementerne må knuses til vejbelægning.
Betonen fra den første blok køres til området mellem Gudrunsvej og Ringvejen for at blive knust, mens betonen fra de to øvrige blokke vil blive knust på stedet, oplyser varmemester Ahmed Mansoura.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.