Gellerupparkens beboere har onsdag eftermiddag fået et brev ind i brevkassen om, at afdelingsmødet, der skulle have været genoptaget torsdag aften, igen er udsat.

Beskeden lyder, at mødet er udsat til torsdag den 20. november.

Afdelingsformand Helle Hansen forklarer: ”Vi oplevede et noget kaotisk afdelingsmøde i sidste uge, hvor der blandt andet lød kritik af den manglende moske, af høje varmeafregninger og af, at der ikke kunne gives en langsigtet garanti for, at huslejen ikke vil stige som følge af helhedsplanen."

”På grund af blandt andet Eid kunne vi først mødes i bestyrelsen i går, hvor fik vi den savnede orientering fra boligforeningens direktør Keld Laursen om spørgsmålet omkring en huslejestigning i forbindelse med helhedsplanen.  Men orienteringen affødte nye spørgsmål, som vi ikke er sikre på at kunne svare på lige nu, og efterfølgende har et flertal af besluttet at udsætte afdelingsmødet, til vi og boligforeningen kan svare ordentligt,” siger Helle Hansen.

”Der har i afdelingsbestyrelsen ikke været enighed om, hvorvidt vi skulle holde mødet eller udsætte det. Og et mindretal ønskede at gennemføre mødet, fordi at vi ikke kan være bekendt at udsætte igen. Jeg er ikke stolt af skulle være med til at udsætte igen. Men vi var altså flere, der er bange for, at et nyt møde allerede i morgen vil risikere at enden kaotisk igen, fordi der stadig vil være mange ting, som kan forpludre debatten og afstemningen. Derfor bliver mødet udsat,” siger Helle Hansen.

Gellerup.nu har tidligere skrevet om, at er der opstået en mistillid mellem nogle af beboerne til både kommunen og boligforeningen, og det handler både om frustrationer over, at moskeen måske ikke kommer til Gellerup, og om, at der er rygter om, at garantien om nul huslejestigning som følge af helhedsplanen ikke holder.

Inden genoptagelsen af beboermødet 20. november vil der blive holdt informationsmøder formentlig i uge 43 og 44, hvor både afdelingsbestyrelsen og administration vil forsøge at svare på nogle af de mange forskellige spørgsmål, som beboerne måtte have både i forhold til varmeafregningen, spørgsmålet om huslejegarantien, men også i forhold til afklarende spørgsmål omkring de to forslag vedrørende de blå blokke og salget af en blok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.