”Min første oplevelse i Gellerup var, at dem der ikke bor her, typisk etniske danskere, kalder det for en ghetto.”
Sådan siger amerikanske Brittany Greeson, der bor i Gellerup og studerer på Danmarks Journalist- og Mediehøjskole indtil jul. At kalde Gellerup for en ghetto er Brittany Greeson meget uforståeende overfor, idet Gellerup ikke kan sammenlignes med ghettoerne i USA:
”Ærlig talt, så blev jeg chokeret. Sammenlignet med ghettoerne i USA så er det utrolig rart at bo her – det er faktisk et af de bedste steder, jeg har boet.”

”Det giver mig komfort”
Brittany voksede op i et nabolag, hvor pengene ikke var mange, og hendes mor var enlig forsørger. Derfor har hun været vant til, at pengene var små.
Hendes forståelse af en ghetto er derfor komplet anderledes, end den er i Danmark. Hun har dog lagt mærke til, at Gellerup skiller sig ud fra resten af Aarhus:
”Jeg har bemærket, at Aarhus er meget opdelt med hensyn til race og klasse. Mange af beboerne herude ligner folk fra Mellemøsten og fra arbejderklassen,” siger Brittany og fortsætter: ”Af en eller anden årsag så giver det mig komfort, fordi jeg sætter pris på deres kultur. Jeg kan se mennesker med historier – mennesker hvis baggrund har formet dem.”

Et særligt bånd
Brittany Greeson skal skrive et projekt, inden hun rejser tilbage til USA. Hendes idé er at snakke med unge, der er vokset op i Danmark, men som har udenlandske forældre – altså unge der er vokset op i to kulturer.
”Jeg har lagt mærke til, at de unge fra Gellerup har et helt særligt bånd,” siger hun og fortsætter: ”Det virker til, at de bakker op om hinanden.” Hun er meget imponeret over, hvor imødekommende de unge har været, selvom de ikke er rigtig gode til engelsk.

Brittany siger til slut:”Jeg har ikke haft en negativ oplevelse i Gellerup. En af mine bedste oplevelser har været at gå rundt og se mennesker have det sjovt. Men jeg synes, at det er lidt sjovt, at unge mænd skal gasse op på deres knallert eller bil. Men sådan er det også i USA.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.