Den 20. oktober startede Folkesundhed Aarhus og Lektiehjælpen Tusindfryd et danskkursus. Deltagerne er voksne, der gerne vil lære at tale bedre eller forstå dansk. Der er både mænd og kvinder på kurset, og de har forskelligt niveau. Nogle diskuterer den danske folkeskole, andre læser læse-let-bøger, mens andre laver en helt tredje ting.

”Min datter var tolk”
Hiyam Il Hadary fra Gellerupparken er en af deltagerne på kurset. Hun er fra Libanon, men har boet i Danmark i 29 år. Hiyam er på kurset af en helt særlig grund:
”Jeg blev meget syg for nogle år siden, og jeg havde svært ved at forklare mig overfor lægerne,” siger Hiyam, og fortæller, at hendes datter fungerede som tolk, når hun var til læge.

Havde Hiyam ikke sin datter med, når hun var til lægen, kunne hun ikke svare på spørgsmål, og derfor satte hun sig for både at lære dansk og forstå dansk.

Alle burde lære dansk
Hiyam har været til kurset to gange, og hun er meget glad for det.
”Da jeg hørte, at der var et danskkursus, blev jeg rigtig glad. Jeg havde sagt til mig selv, da jeg blev syg, at jeg ville lære dansk,” siger Hiyam og fortsætter: ”Jeg synes, at et danskkursus er en rigtig god idé, og jeg synes, at alle burde lære dansk. Det er vigtigt, at man bliver integreret, og der er sproget vigtigt.”

Før hun startede på dette kursus, gik hun på ”Lær Dansk”, der også er et danskundervisnings-tilbud. Når der er gået tre måneder, forventer Hiyam, at hun mere eller mindre kan snakke flydende dansk, og når hun kan det, vil hun gerne på VUC og lære endnu mere dansk.

Danskkurset afholdes af fire undervisere, og er et åbent tilbud, der foregår hver mandag mellem 12 og 14 i Globus1.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.