Forbundet af Islamiske Foreninger sagde i går fredag ja til, at den kommende moské bliver placeret på Bautavej mellem Gellerup og Bispehaven. Det ser dermed ud til, at forslaget fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) også vil få et stort flertal i byrådet.
Sami Saïdana, formand for FIF, siger sådan til JP Aarhus:
"Vi synes, at Jacob tilbyder en placering, der er synlig, og som giver et godt signal til det muslimske trossamfund om, at der er inkluderet, og at Aarhus er en by for alle."
Moskeen vil få facade helt ud til Ringvejen, og det er en af grundene til, at muslimerne siger ja. De havde peget på en grund i Gellerupparken, men det var Venstre og De Konservative stærke modstandere af, fordi de mener, at den placering vil være imod Helhedsplanens intentioner.
Borgmester Jacob Bundsgaard vil nu tage forslaget med til byrådet og arbejde for et bredt flertal.
Venstre tager stilling til det nye forslag på tirsdag, mens der hos De Konservative – ifølge JP Aarhus – allerede er skepsis. Avisen skriver, at partiet med den placering ikke kan se sig selv som en del af helhedsplanen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.