Efter at Forbundet af Islamiske Foreninger i fredags godkendte borgmester Jacob Bundsgaards forslag om en placering af moskéen på Bautavej, har Konservative og Venstre nu afvist forslaget.

Både Konservative og Venstre mener, at en moské på Bautavej vil være imod helhedsplanens intentioner, og Venstres politiske leder Bünyamin Simsek siger til Jyllands-Posten, at det ikke vil medvirke til en alsidig beboersammensætning og forandring, og derfor kan de to partier ikke støtte placeringen af moskéen.

Udenfor helhedsplanen
Da borgmesteren foreslog placeringen ved Bautavej, understregede han, at det var det bedste kompromis, han kunne finde. Flere partier mener, at moskéens beliggenhed og helhedsplanen ikke har noget med hinanden at gøre.

Men det mener Bünyamin Simsek, og han foreslår, at partierne bag helhedsplanen mødes, så de kan snakke om de nye forudsætninger. Hvis der ikke findes frem til en acceptabel løsning, vil både Venstre og Konservative træde ud af helhedsplanen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.