Siden slutningen af oktober har læsere på bydelsportalen Gellerup.nu kunnet følge med i lokalpolitiets arbejde i området, fordi der nu bliver viderebragt historier fra politiets døgnrapport.

Det er på opfordring fra lokale beboerrepræsentanter, at bydelsportalen er begyndt at bringe historierne fra hverdagens hændelser i området, som har politiets interesse.

”Når vi kan se, hvad der er foregået af kriminelle handlinger i området, og læse, hvad politiet gør i de enkelte sager, så kan vi som borgere følge med og få viden om, hvad der er på færde i vores lokalområde,” fortæller Ali Khalil fra Gellerupparkens afdelingsbestyrelse.

Han har sammen med afdelingsformand på Toveshøj Anett S. Christiansen været med til at opfordre lokalpolitiet og bydelsportalen gellerup.nu til at indgå i et samarbejde om at bringe relevante uddrag fra døgnrapporten.

Stort og småt
”Når vi som borgere kan læse, hvad det er, politiet skriver på døgnrapporten, så kan vi også se, hvad det er, politiet går og laver. Og som lokale beboere kan vi nogle gange læse og forstå, hvorfor der måske var udrykninger eller anden uro et eller andet sted,” siger Ali Khalil.
”Nogle gange er der måske ikke det store at berette. Og det er jo så godt. Men andre gange kan det også være godt at blive informeret om, at noget ikke er helt, som det skal være,” siger Anett S. Christiansen, der er meget tilfreds med på gellerup.nu at kunne læse de små korte notitser med døgnets hændelser.
Oplysning og viden
”Hvis vi i politirapporten kan læse, at der måske lige nu er en periode med mange indbrud, så kan vi som beboere være mere vågne og opmærksomme og måske også lægge mærke til ting, vi ellers ikke ville bemærke. Og hvem ved, måske kan det også være med til at opklare forbrydelser? Og ellers har vi alle nu mulighed for at danne os et realistisk billede af, hvordan det ser ud med kriminalitet i vores område, og måske kan vi i perioder opleve, at der slet ikke sker ret meget,” siger Anett S. Christiansen.
Sideartikler og nyheder
Den første måned med døgnrapporten på gellerup.nu er blevet evalueret. Og der er enighed om, at det er en god ide at fortsætte med at bringe notitser fra døgnrapporten.
Men samtidig er der også planer om måske at lave opfølgende historier på nogle af de ting, der er skrevet om i rapporten. Foreløbig er det planen, at Gellerup.nu skal med på reportagetur med en betjent, der går fodpatrulje i området, og skrive om, hvad der møder betjenten på vejen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.