I øjeblikket skabes en ny fortælling om Gellerup. Bag os ligger 45 år som ensartet boligområde, foran os venter en fremtid med mere blandet boligbyggeri.

Aktuelt er vi ved mellemfasen; på Bentesvej er der fuld gang i nedrivningerne, hvor den anden blok er under nedrivning. 3. november klokken 9 gik nedrivningen officielt i gang. En stor maskine begyndte at klippe løs, og det har givet masser af tilskuere – og også følelser.

Fru Rossens fortælling
Marianne Rossen boede i Gellerup i årene 2008-13, og frem til 2010 var det i en lejlighed på Bentesvej 19, der nu er revet ned. ”Jeg har både nogle af mine bedste og værste minder herfra. Da min mand døde i 2010… jamen, den måde ”Ghetto-kællingerne” hjalp ved begravelsen – det tror jeg ikke man finder andre steder. Naboer, der købte ind og gjorde rent, så vi kunne koncentrere os om at være sammen, og som ordnede alt til begravelsen – lige fra at pynte kiste, arrangere gravøl og rydde op bagefter. Hvis det er en ghetto, så burde der efter min mening være mange flere! Men så har jeg også oplevet, at både min bil og min computer blev stjålet,” fortæller Marianne Rossen.

”Tæskeglad for Gellerup”
Hun var med egne ord ”tæskeglad” for at bo i Gellerup, men anfører huslejestørrelsen som en vigtig faktor for, at hun flyttede. ”Man har kun råd til at bo i Gellerup, hvis man kan få boligsikring,” mener hun. Marianne Rossen, der lever af pension, fraflyttede en treværelses lejlighed på Gudrunsvej for at flytte til Mors, hvor hun betaler 3000 kr. for 80 kvadratmeter.

”Skriv du bare, at det var Aarhus ́s bedste lejlighed med fantastisk udsigt over Århus Bugt!”

Marianne Rossen stiller sig kritisk over for, at man river bygningerne ned. ”Jeg kan ikke lide, at man river gode bygninger ned i en tid, hvor vi mangler boliger,” slår hun fast.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.